Løsningen på opgaven: Gyrithe Lemche.

Den var svær, altså opgaven med at finde ud af, hvilken kvinde, der stod bag det mystiske univers, som vist på tegningen ovenover.

Det må jeg indrømme. Kun tre svar blev sendt til mynde@laketours.dk, men de var til gengæld alle rigtige. Kvinden hedder Gyrithe Lemche (1866-1945). Vinderen af konkurrencen måtte derfor findes ved lodtrækning. Det blev Dominique Nguyen, der er forstander på Dronning Anne- Marie centret på Frederiksberg.

Dominique Nguyen vil snarest modtage en bog om Fantasten Stein Bagger, som jeg i al beskedenhed har været med til at skrive i øvrigt sammen med et hold af journalister fra Ekstra Bladet. Oven over dette indlæg kan du læse mere om Gyrithe Lemches liv og forfatterskab.

Det, der på tegningen hedder Dybensø, er selvfølgelig Furesø. Dybenborg er Hjortholm. Dybendal er Frederiksdal. Kongssø er Lyngby. Langesømølle er Fuglevad. Bryde er Brede. Ørevad er Ørholm. Toftemølle er Nymølle. Stubbemølle er Stampen. Skovmølle er Rådvad. Og endelig er Bækkestrand lig med Strandmøllen.

Den oprindelige opgave lød således:

Laketours konkurrencen om at gætte von Langens to ædelgran i Nørreskoven viste sig at være alt for nem for hjemmesidens begavede læsere.

Derfor har jeg denne gang fundet en virkelig svær en frem. Jeg er nu så kæk, at jeg udlover bogen Fantasten om storsvindleren Stein Bagger til den, der har det rigtige svar, for denne gang er konkurrencen virkelig barsk.

Du skal gætte hvem kvinden bag det her univers er? Se godt på kortet. Dybensø? Dybenborg? Bryde? Er det navne, der siger dig noget, så send det rigtige svar til mynde@laketours.dk. Hvis flere skulle have det rigtige svar trækkes som sædvanlig lod om præmien.

Fristen for at indsende svar på den vanskelige opgave er sat til den 1. juni 2016 kl. 12.