En af Furesø kommunes absolutte stoltheder, familie-virksomheden Rokkedyssegård på Lejrvej i Kirke Værløse tog i dag, lørdag den 3. maj, hul på en ny sæson.

Den hyggelige gårdbutik har herefter åben hver dag fra kl. 12 til 17 indtil sæsonen slutter midt i september.

Familien har dyrket frugt på Værløse-egnen i generationer, og i 1989 rykkede Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen ind på Rokkedyssegård. En af bryllupsgaverne var 20.000 jordbærplanter og siden har parret dyrket bær, først jordbær, så hindbær og nu også brombær, kirsebær, ribs og stikkelsbær.

Parrets tre børn Christian, Tobias og Sofie er vokset op med bærlivet på gården.

Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen er meget aktive for at fremme ikke alene deres egen mønstervirksomhed, men også andre firmaer, herunder såkaldte konkurrenter og sidst, men ikke mindst også Furesø kommune.

Jeg har mødt de to i forbindelse med projektet Sharing Copenhagen, som ligner et forsøg på at banke en vandmand op på en glat væg med for små søm, men som officielt er kommunens fortvivlede bud på at trække turister fra ind- og udland til området.

Jeg er blevet meget imponeret over deres virke. De understreger altid, at de er glade for besøg på gården og inviterer til en stribe arrangementer i løbet af sæsonen.

Jeg har derfor tilbudt at være gratis cykelguide for deres eventuelle gæster, og her på siden kan du se, hvornår cykleriet finder sted. Hvis du ønsker at deltage skal du tilmelde dig på Rokkedyssegårds hjemmeside, hvor du også kan se alle de mange forskellige tilbud om aktiviteter.

Jeg skal bare tilføje, at www.laketours.dk – og jeg som den rundtossede cykelguide – er klar i sadlen i et stille og roligt tempo på Flyvestation Værløse/Søndersø på fire torsdage i 2014, nemlig:

torsdag 15. maj kl. 19.00: Lokal AftenCykeltur med jordbær,
torsdag 19. juni kl. 19.00: Lokal AftenCykeltur med jordbær,
torsdag den 14. august kl. 19.00: Lokal AftenCykeltur med hindbær og
torsdag den 28. august kl. 19.00: Lokal AftenCykeltur med hindbær

Hver tur varer 1½- 2 timer. Efter turen er der bærsaft, kaffe og bærkage i Rokkedyssegaardens gårdcafé og parret har også bestilt nattergalen til at komme og underholde i hvert fald de to første gange.
Pris: 75 kr. (børn halv pris). Tilmelding: rokkedyssegaard@gmail.com

Oven over artiklen kan du se Rokkedyssegårdens brochure for de mange aktiviteter.