Læsere af www.laketours.dk er tidligere blevet advaret om, at der med visse mellemrum vil dukke drilagtigheder op her under overskriften Blog/Nyheder.

Laketours har allerede taget hul på det nye år ved at offentliggøre fire gratis guidede ture og karpe-ruten, hvor man både skal melde til og betale.

Nu bliver der virkelig trådt igennem over for læserne. Denne drille-opgave her på siden vil kun kunne løses af særlige nørder udi i natur og togdrift. For at sige det mildt. opgaven er næsten umulig at løse, og derfor er præmien for det mest rigtige svar også en flaske champagne!!!

Det er mig, den rundtossede cykelguide, der alene afgør hvem der har svaret rigtigst, og hvis jeg ikke synes svaret er godt nok, drikker jeg sgu selv den al for flotte præmie.

Se godt på billedet. Det er taget i Furesø kommune ude i en lille skov, hvor der engang var ravne. Billedet viser seks-syv jernrør/skinner der stikker op ad jorden. Jeg vil ikke og kan ikke give flere ledetråde.

Nu kommer spørgsmålene. Hvor findes anlægget? Hvad er det? Hvorfor står de der? Hvor længe har de stået der? Hvad skulle de bruges til?

Det mest rigtige svar indsendes til mynde@laketours.dk inden den 1. februar 2015 kl. 12 og umiddelbart efter får vinderen besked direkte.

FORKLARINGEN PÅ JERNRØRENE

Her den 1. februar kan det oplyses, at Laketours har modtaget mange gode bud på, hvad de seks-syv jernrør/skinner kunne have været brugt til.

Der har været kvalificerede svar fra Næstved, København, Amager, Lyngby, Hareskov og mange andre steder fra, men ingen af dem kan siges at være rigtige selv om de heller ikke er helt skæve.

Det rigtige forklaring på gåden om jernrørene er hentet hos Blovstrødbanens superekspert Erik V. Pedersen. Han fortæller:

– Mit bedste bud er, at der må have stået en trækasse eller lignende under et låg – vandtæt låg – der har siddet på det hængsel-lignende kors på den ene stolpe. Kassen har indeholdt grus/sand til at smide på skinnerne, for at de må tip-lokomotiver kunne stå bedre fast/trække bedre op ad de foranliggende stigninger. Gruset skulle holdes tørt – derfor det vandtætte låg over.

Anlægget med jernrørene findes i Furesø Kommune i Ravnsholt Skov mellem de to tipvognsspor, der dengang gik til Allerød Teglværk og Blovstrød Teglværk. Anlægget findes tæt på den såkaldte Frederiksholmshytte eller Cobra-hytten. Alle tre ting, tipvognssporene, anlægget og hytten kan ses på Laketours første tur i 2015.

Da ingen har gættet det rigtige svar, ser jeg mig desværre nødsaget til selv at drikke præmien: en flaske champagne. Ellers tak for interessen.