Naturpark Mølleåen med Buresø, Bastrup Sø og Farum Sø i midten har fået sin egen bog. Den udkommer den 20. maj 2020.

Højt oppe fra – helt deroppe hvor ørnene regerer – ses Naturparken at bestå af tre store søer, åbne marker, uendelige skove og et enestående netværk af krydsende tunneldale.

Førende fagfolk og lokale ildsjæle – 19 personer i alt – har bidraget til bogen med nye analyser og beskrivelser fra istiden og frem til i dag ligesom et stort antal kort, illustrationer og fotos giver læseren mulighed for hjemmefra at gå på opdagelse i Naturparken og siden også opleve den på egen hånd.

I bogen fortælles bl.a. om skabelsen af det enestående netværk af tunneldale. Vand og klimaproblemer er et andet stort emne. De seneste arkæologiske fund og nyheder bliver omtalt i detaljer ligesom dyr, insekter, fugle og planter ikke bliver glemt. Fortidens vandmøller, kunstnere på egnen, Hvide-slægten, de omfattende skove, landbruget, fredninger, herredsbyen Jørlunde, Mørdrupgård, Farumgård, bygningskunst, konger og bønder og meget mere kan man læse om i den nye bog.

Bag udgivelsen af det nye værk står Naturpark Mølleåens Venner, der i 2017 lavede den lille håndbog Turguide til Naturpark Mølleåen, som er let at medbringe i naturen, og som viser vej og fortæller om de ting, man kan opleve på turene.

Jeg har været med i redaktionen af bogen som letmatros. Det store læs er trukket af de to ledende medlemmer i Naturpark Mølleåens Venner, den nu afdøde formand Troels Brandt og og den nye formand, tidligere næstformand Hans Hjordt Hansen.

Det er udelukkende deres fortjeneste, at denne bog om den nye naturpark i Danmark, Naturpark Mølleåen, er blevet skrevet, samlet og udgivet. De to fortjener så megen ros for deres slidsomme, utrættelige og stædige arbejde.

De skal have seks stjerner hver!!!!!!

Jeg håber læserne og brugerne vil tage godt imod den. Sammen med Turguide fra 2017 vil man i mange år have en enestående måde at lære at kende det fantastiske naturskønne område på.

Bedste hilsner

John Mynderup

Naturpark Mølleåen – Geologi, natur og historie omkring Øvre Mølleå. Farum 2020. Udgivet af Naturpark Mølleåens Venner. Sideantal 248. Antal illustrationer 340.

Pris 299 kr. inkl. moms. 


Yderligere oplysninger:

Naturpark Mølleåens Venner, formand Hans Hjordt Hansen:  22 93 81 13

Naturpark Mølleåens Venner – hjemmeside www.npmv.dk