Mens vi venter på foråret og tiden, hvor vi skal cykle rundt i naturen med laketours og høre gode, spændende og sjove historier, skal vi endnu en gang muntre os lidt med en lille drilsk konkurrence.

Se godt på billedet. Det viser en overskæring – en særdeles farlig en af slagsen, hvor flere mennesker blev dræbt eller kom frygtelig til skade. Overskæringen fandtes på den berømte Kjøbenhavn-Slangerup Banen, KSB, men hvad kaldtes stedet oprindeligt?

Konkurrencen er svær, det må indrømmes, og svaret er noget svenskklingende, og nu er der næsten givet for gode spor i jagten på det rigtige svar.

Ideen om en jernbane fra København til Slangerup udsprang oprindeligt fra det faktum, at man i området mellem Slangerup og Værløse havde store områder med ler, kalk og grus, som man gerne ville have transporteret til København, mens københavnere på den anden side gerne ville af med deres latrin.​​

Du skal altså skrive navnet på det sted, hvor overskæringen fandtes, og sende det til mynde@laketours.dk inden den 15. marts 2015 kl. 12. Vinderen får besked direkte.

Den forrige konkurrence var nok for svær en mundfuld. Det skal oplyses, at der var mange gode bud på, hvad de seks-syv jernsøjler lavede i Ravnsholt Skov, men ingen gættede det rigtige svar. Derfor går præmien – en flaske Champagne – videre i den nye konkurrence om at gætte det oprindelige navn på overskæringen.

God fornøjelse!!

VINDEREN VED LODTRÆKNING BLANDT SYV RIGTIGE SVAR: LASSE FØHNS. TILLYKKE! DET RIGTIGE SVAR VAR STRALSUND.