Det blev formanden for Værløseegnens Historiske Forenings arkæologigruppe, foreningens æresmedlem, den ofte prisbelønnede Niels Bødker Thomsen, der løb med den prestigefyldte Furesø Kulturpris på 10.000 kr.

Niels Bødker Thomsen vandt i et meget fornemt selskab af ildsjæle i kommunen. De andre indstillede var Jesper B. Korndal – forfatter til digtsamlingen ”3520 Korndal” , Ole B. Kristensen – initiativtager til fejringen af Knud Hjortøs 150-års dag, Kaja og Niels Pihl – indstiftere og værter for ”Åkandeopera”, Mogens Houmann – tidligere flyveleder på Flyvestation Værløse og Charlotte Søllner Hernø – formand for Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening.

Kulturprisen på 10.000 kr. blev overrakt Niels Bødker Thomsen af den radikale udvalgsformand Tine Hessner på vegne af det udvalg, der har udpeget vinderen. Hun oplyste, at Niels Bødker Thomsen var valgt på grund af sit fornemme og slidsomme arbejde med at skaffe midler til at få lavet en professionel buste af jernalderkvinden Alugod, hvis grav blev fundet på Flyvestation Værløse i 1944 under noget gravearbejde.

I dag er Alugod udstillet i Værløse på Mosegården under Furesø Museer. Busten af Alugod blev afsløret den 3. maj i år under overværelse af godt 200 mennesker og i et samarbejde med borgmester Ole Bondo Christensen (S).

Foto: Niels Bødker Thomsen og borgmester Ole Bondo Christensen få sekunder før busten af Alugod afsløres på Furesø Rådhus den 3. maj 2019 kl. 14.